Massagecursus met Rebalancing technieken

 

Massagecursus Den Haag

Weet jij ook hoe belangrijk en essentieel goede aanraking voor je is?

Wil je daarom leren hoe je met gemak een fijne massage kunt geven?

En lijkt het je heerlijk om 10 avonden zowel massage te geven als ook te ontvangen zodat je leert en ontspant tegelijkertijd?

Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Wanneer start de cursus?

Op vrijdagavond 20 september 2019 start de volgende cursus in Den Haag.

10 vrijdagavonden van 19.30 t/m 22.30 uur, in Den Haag. Start vrijdag 20 september, ( September: 20, 27 | oktober: 4, 18 | november: 1, 8, 15, 22 | december: 6, 20 )

De locatie op de Mient in Den Haag is goed bereikbaar met openbaar vervoer 

Hoe ziet de cursus eruit?

In deze basiscursus leer je op eenvoudige en structurele wijze een volledige lichaamsmassage te geven met technieken uit de Rebalancing. We komen 10 avonden bij elkaar. Iedere les behandelen we een ander deel van het lichaam dat je leert te masseren. Iedere les bevat een demonstratie en daarna oefen je zelf in tweetallen, waarbij je zowel een massage geeft als ontvangt.

Mieke Meesen Rebalancing massage cursus A.jpg

Je gaat leren op een ontspannen en efficiënte manier een massage te geven. Er zal veel aandacht zijn voor de manier waarop je dat kan doen . De techniek van masseren staat centraal met daarbij veel aandacht voor je eigen houding. Masseren hoeft namelijk helemaal geen inspanning te kosten. Je lichaam kan als gever ook ontspannen blijven, als je maar weet wat je kan doen. Een massage die met ontspanning gegeven wordt heeft ook een veel dieper ontspannend effect.

Wat je leert

  • Een volledige lichaamsmassage te geven

  • diep in de spieren en weefsels te masseren

  • gewrichtsontspanning toe te passen

  • zachte massage toe te passen.

  • werken vanuit je eigen ontspanning; onder andere door je eigen lichaam zo efficiënt mogelijk te gebruiken en jezelf te blijven voelen. Hierdoor ben je als gever na de massage zelf ook ontspannen en energiek. Ik besteed ook ruim aandacht aan de kunst van het ontvangen van de massage.

De technieken zullen eerst worden voor gedaan, waarna er ruim de tijd is om zelf te oefenen. Er wordt een klein stukje anatomie behandeld, zodat je weet op welke spieren je werkt.

Wat je erbij ontvangt

  • Aan het begin van de cursus ontvang je een handig cursusboek waarin de inhoud van de lessen staat beschreven.

  • Een flesje massageolie

  • Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

 

Voor wie is de cursus geschikt

Mieke Meesen Rebalancing

De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het geven van een massage. Ook wanneer je al ervaring hebt met het geven van een massage. De cursus is ook heel interessant om met je partner samen te volgen.

Er wordt gezorgd voor een fijne en veilige sfeer waarin de deelnemers van de cursus de tijd krijgen om aan elkaar te wennen.

Investering in jezelf  € 395,-  

Vroegboekkorting:

Wanneer je je eerder dan 4 weken voor de start van de cursus aanmeldt ontvang je € 15,- korting. Kom je samen met je partner, vriend of vriendin ontvang je ieder € 20,- korting. Je kan gebruik maken van 1 van de 2 kortingen.

Annuleringsvoorwaarden

Annuleer je tot 1 maand voor het begin van de cursus dan ben je € 25,- administratiekosten verschuldigd. Annuleer je binnen 1 maand voor aanvang van de cursus betaal je € 50,- administratiekosten, áls ik een vervanger op een wachtlijst heb. Wanneer die er niet is, dan ben je het totale cursusgeld verschuldigd.

 

Ervaringen cursisten

De cursus Massage met Rebalancing technieken heb ik met plezier en verwondering gevolgd. De cursus wordt gegeven in een ontspanning setting. Mieke stelt je direct op je gemak door haar aanwezigheid en wijze van benadering. Met gedrevenheid en oprechte interesse in haar medemens leert Mieke je verschillende massage technieken toepassen. Het is een combinatie van diepe spier en weefselmassage, aandacht voor gewrichten en zachte massage. Mieke heeft aandacht voor zowel de gever als de ontvanger. Je leert op je houding te letten en aandacht te hebben voor het mogelijk vastzitten van spanningen en vrij komen van emoties bij de ontvanger. Door Mieke en het volgen van de cursus heb ik geleerd meer in het hier en nu te zijn en te accepteren wie ik ben. Dank je wel.

Jacqueline 

Na een dag van werken waren de Rebalancing/massage lessen bij Mieke een verademing om een stap dichter bij mijn innerlijke thuis te komen, weg uit de drukke routine van mijn gedachten en wereld eromheen.
Aanraken, met aandacht, deed mijn wereld tegelijk vertragen en openen naar een waarachtiger “zijn met”.
Dat gaf een ontspanning en warmte die ik steeds opnieuw, spelenderwijs opzoek, al veertig jaar!
Mieke heb ik als gids en collega mogen ervaren als integer, veilig en wars van pretenties. Ook dat is een les!
Rein

De cursus was zeer leerzaam en praktisch en werd in een ontspannen sfeer gegeven. Mieke heeft een rustige en liefdevolle manier van begeleiden. Je voelt je direct op je gemak. Na de tien lessen en wat oefenen thuis ben je echt in staat een ontspannende massage te geven. 

Christa 

Mieke massagecursus kleur.jpg

Over Mieke

Mijn naam is Mieke Meesen en ik heb een praktijk voor Rebalancing in Den Haag. Al vroeg was ik erg nieuwsgierig naar andere mensen en mezelf. Dit bracht me na de middelbare school bij de opleiding fotografie. Na het behalen van mijn diploma ben ik sinds 2000 tot heden werkzaam als portretfotograaf. De ontmoetingen met mensen uit alle hoeken van de samenleving leren me erg veel over de ander en vooral over mezelf. Maar het was niet voldoende voor me; ik wilde een dieper contact ervaren. Dat bracht me uiteindelijk bij Rebalancing. Door middel van Rebalancing heb ik geleerd hoe ik werkelijk contact kan maken met wat ik voel. Ik heb geleerd hoe oude spanningspatronen in mijn lichaam en geest zorgen voor afstand en kramp in het leven. Maar ook hoe ik ze steeds meer los kan laten. En heb ik geleerd hoe ik met moeilijke situaties en emoties om kan gaan. Dat maakt dat ik dichter bij mezelf ben en daarmee ook bij mijn naasten. Het is een grote verrijking en verdieping van mijn leven.

Rebalancing is lichaamswerk gericht op bewustzijn, zelfinzicht en het herstellen van de natuurlijke balans van je lichaam. Sinds 2013 heb ik mijn eigen Rebalancing praktijk en help ik mensen het contact met hun lichaam en hun emoties te herstellen.

Omdat Rebalancing o.a. gebruik maakt van aanraking ben ik in de opleiding gaandeweg ook steeds meer de ontspannende werking van aanraking gaan ontdekken. Ik ben gaan voelen wat een goede aanraking allemaal voor je doet, en dat gun ik jou ook! Een aanraking zegt zoveel meer dan woorden, er gaat zo'n geruststelling vanuit. Als iedereen voldoende aangeraakt zou worden zou de wereld er een stuk mooier uitzien. Want iemand die lekker in zijn lijf zit, zich geliefd weet, voelt dat ie erbij hoort, heeft meer ruimte en meer liefde voor een ander.

Dat gun jij jezelf toch ook?

Ik verwelkom je graag bij 1 van de aankomende cursussen,

Met warme groeten,

Mieke

Je kunt je hier aanmelden of meer informatie opvragen.  Bellen kan natuurlijk ook: 06 28882085

Naam *
Naam