Waarom lichaamsgerichte therapie werkt

Zou je minder druk op je schouders willen hebben? Of steviger in je schoenen willen staan?

Dit zijn twee van de vele uitspraken die het lichaam gebruiken om aan te geven wat er ervaren wordt. Dat is logisch, want het lichaam is net als je geest betrokken bij hoe je je voelt, en je lichaam heeft alles wat je hebt meegemaakt onthouden en opgeslagen. Je houding van je lichaam is zelfs een uitdrukking van hoe je in het leven staat.

Hoe je lichaam zich aanpast om te overleven.

Mieke Meesen Rebalancing Lichaamsgerichte aanpak Dan Haag.jpg

Als kind worden we open en energiek geboren, we hebben allerlei verlangens en we gaan ervoor! Als baby willen we aandacht, drinken, vastgehouden worden en we reiken naar onze omgeving uit. Als kind willen we rennen, ijsjes, spelen, boos worden, huilen, aandacht troost en ook hier reiken we uit naar onze omgeving. Echter bij niemand van ons wordt in onze jeugd aan al onze verlangens volledig voldaan, en niet al onze uitreikingen worden beantwoord. Om het gevoel van gemis, frustratie of teleurstelling niet te hoeven voelen gaan we ons een beetje ongevoeliger maken. We sluiten ons een beetje af o.a. door onze spieren subtiel samen te trekken. 

 

Blauwdruk voor je leven

De optelsom van onze ervaringen die we hebben met anderen maken we tot onze kijk op het leven. Het worden onze leefregels gebaseerd op onze ervaringen eerder in ons leven.

Hier enkele voorbeelden met een conclusie/leefregel die je naar aanleiding van ervaringen kan hebben gemaakt.

  • als ik vraag wat ik wil wordt de ander boos, ik vraag maar niks meer
  • als ik huil stel ik mij aan en loopt mijn moeder weg, ik huil beter niet meer waar iemand bij is
  • als ik druk doe wordt mijn vader geïrriteerd, ik hou mijn energie voortaan maar in
  • als ik vraag wat ik wil krijg ik het toch niet, ik vraag voortaan niks meer en regel het zelf wel

 

Mieke Meesen Rebalancing..jpg

Klachtenveroorzakers

Als we veel van deze onbewuste leefregels hebben en we veel van onze energie inhouden kan dit zo veel energie kosten dat we lichamelijke of emotionele klachten krijgen.

Door al onze wensen, energie, emoties eronder te houden en/of niet voor ons zelf op te komen ontstaan klachten als hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rugklachten en emotionele klachten als depressie, moe of lusteloos gevoel, burn-out enz.

 

 

Wat helpt bij lichamelijke en/of emotionele klachten?

Omdat je lichaam een geheugen heeft is het een heldere en vaak krachtige ingang naar de oorsprong van je klachten die soms al jaren onverklaarbaar zijn.

Door met aandacht en respect contact te maken met je lichaam en je spanningspatronen kunnen de spanningen en emoties ontladen en losgelaten worden. Ook ontstaat er inzicht in je patronen. Dat is precies wat ik als Rebalancer® doe.

Als Rebalancer® kan ik je helpen klachten te gaan begrijpen en loslaten

Rebalancing praktijk Mieke Meesen Den Haag.jpg

In mijn praktijk help ik je het contact te herstellen met je lichaam en je gevoelens en te kijken naar wat het nodig heeft. Ik maak hierbij o.a. gebruik van diepe weefsel- en spiermassage, strekkingen, gewricht ontspanning en ademhalingstechnieken in combinatie met zelfonderzoek.

 

Al deze technieken hebben tot doel om de vastzittende spanning weer in beweging te brengen zodat deze weer vrij kan stromen.

Je voelt je vrijer en soepeler en staat steviger in het leven. Je komt weer in contact met je oorspronkelijke kracht en levenslust. 

Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend gesprek of het maken van een afspraak.

Rebalancing Praktijk Mieke Meesen www.rebalancingmiekemeesen.nl  0628882085