Waarom Rebalancing

Herken jij het ook, dat je veel in je hoofd zit en onvoldoende naar je lichaam luistert? We zijn ons vaak niet meer bewust van wat we voelen. Niet gek dat je de balans verliest tussen spanning en ontspanning. Dit kan leiden tot allerlei klachten zoals:

  • hoofdpijn

  • depressiviteit

  • schouder-, nek, rugpijn

  • vermoeidheid, onzekerheid

  • burn-out, stress

  • hoogsensitiviteit

  • vastlopen in relatie(s) of werk

  • moeilijk verwerken van pijn of verdriet

  • het niet meer weten, een onbestemd gevoel


Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een lichaamswerk gericht op bewustzijn, zelfinzicht en het herstellen van de natuurlijke balans van je lichaam. Het helpt je bij jezelf stil te staan en het contact met jezelf te verdiepen. 

Werkend vanuit het principe dat lichaam en geest een geheel zijn. Rebalancing leert je te voelen wie je bent en wat je wilt.

Hoe ziet een sessie eruit?

Je lichaam wordt met aandacht en interesse aangeraakt en daarmee ook je spanningspatronen waarmee je allerlei emoties eronder probeert te houden. Door met aandacht en belangstelling naar deze patronen te kijken komen we erachter hoe het echt met je is,  wat er gezien wilt worden en wat je nodig hebt. Ook wordt er gebruik gemaakt van zelfonderzoek, ademhalings- en bewegingsoefeningen, stemwerk en meditatie.

Wanneer deze spanningen gezien en doorvoeld worden kan je de plek in je lichaam weer ontspannen. Het resultaat is dat de energie die nodig was om de blokkade in stand te houden nu weer vrij kan gaan stromen en je weer in contact komt met je oorspronkelijke kracht en levenslust.

Ook krijg je hiermee inzicht in je aannames en denkbeelden die je levens-en lichaamshouding bepalen. Rebalancing brengt je van denken naar voelen naar zijn. Wanneer je in je lichaam bent en in contact met wat je voelt ben je het dichts bij de realiteit.

Wat levert Rebalancing.jpg

Dit levert Rebalancing je op

Rebalancing brengt je naar een nieuwe balans. Je ervaart meer ontspanning en die geeft je rust, ruimte en contact met jezelf.

Je leert vertrouwen op je eigen wijsheid en luisteren naar je lichaam. Het wordt gemakkelijker om met emoties en lastige situaties om te gaan.

Je komt weer in contact met je oorspronkelijke vitaliteit, flexibiliteit en kracht.

Wil je thuis meer lezen over lichaamshouding, aanraking, hoe Rebalancing werkt:

Klik dan op onderstaande button en ontvang GRATIS een eenvoudig en informatief boekje met handige informatie: