Tarief voor Rebalancing sessies en vergoedingen

Een Rebalancing sessie duurt 1,5 uur en het tarief per sessie is € 90,-. Een complete Rebalancing behandeling bestaat uit meerdere sessies. Je lichaam heeft doorgaans enkele sessies nodig om meer te gaan voelen, los te laten, inzichten te krijgen, te gaan integreren en een nieuwe balans te vinden.

Vergoeding

Rebalancing wordt deels vergoed, afhankelijk van je zorgverzekering en valt onder de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg.

Als Rebalancer ben ik aangesloten bij de VNT, de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, op de site van de VNT kun je lezen of jouw verzekeraar Rebalancing vergoedt.

VNT logo kl.jpg

Annuleren en verzetten afspraak

Wil je een sessie verplaatsen of cancellen neem dan even contact met me op, want er zijn meestal genoeg mogelijkheden. Voor sessies die afgezegd worden tussen 48 en 24 uur van te voren wordt 50% in rekening gebracht. Bij afzegging minder dan 24 uur van te voren wordt de hele sessie in rekening gebracht voor de gereserveerde tijd.

Tarief voor Burn-out traject

Het tarief van een burn-out coachingstraject bedraagt € 1.475,- en betreft 10 sessies van 2 uur, met huiswerk opdrachten en communicatie met de werkgever en de bedrijfsarts.

-Dit traject wordt meestal vergoed door de werkgever.

Andere Manieren om (deels) vergoed te worden

  • Op de factuur staat de vermelding "Supervisie". Als je een beroepsopleiding volgt kun je de sessie als opleidingskosten declareren bij je belastingaangifte.

  • Op de factuur staat de vermelding "Coaching". Als je zelf een bedrijf hebt, kun je deze als onkosten opvoeren. Hierbij geldt een BTW-verplichting van 21% die in rekening wordt gebracht.

  • Soms is er een vergoeding mogelijk via het Persoonsgebonden Budget.

  • Vergoeding via de werkgever: als de werknemer ziek is, heeft de werkgever de verplichting de werknemer zo snel mogelijk terug te helpen in het arbeidsproces (Wet Verbetering Poortwachter) Overleg met je werkgever en bedrijfarts of er bereidheid is (een deel van) de kosten te vergoeden. Hiervoor bestaat een subsidieregeling. Je werkgever kan je er meer over vertellen.

  • Minimum inkomen/uitkering. Bij een minimum inkomen kun je bij de sociale dienst een beroep doen op bijzondere bijstand. Heb je een bijstandsuitkering dan kun je met je persoonlijke begeleider bespreken of een vergoeding mogelijk is.